Sos brun

May 4, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 250 gr bulion (supa consome)
  • 750 gr sos Madera
  • 50 gr gelatina
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gelatina se inmoaie in putina apa rece, se topeste pe foc foarte mic, se strecoara si se adauga bulion (consome).

Tehnica prepararii

Sosul Madera se fierbe circa 10 minute impreuna cu gelatina, se indeparteaza spuma. Sosul obtinut se lasa putin sa se raceasca, se strecoara prin etamina (panza de bumbac cu tesatura rara) inmuiata in apa rece si stoarsa.

Se foloseste la innaparea (acoperirea) unor preparate din vanat, carne de vita s.a.

  • reteta bulion (consome) :
  • reteta sos Madera :
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri