May 5, 2014 - Sosuri
Operatii pregatitoare
Oasele se taie bucati, se spala si se usuca (fara grasime) la cuptor, la foc moderat. Morcovii, patrunjelul radacina, telina, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Boabele de piper se zdrobesc si faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Morcovii, ceapa, patrunjelul radacina si telina se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 100 ml apa rece, apa fiarta (circa 2 l), oase, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru si sare. Se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul e fierb, se strecoara prin etamina (panza din bumbac cu tesatura rara).
Prezentarea si servirea
Sosul se prezinta in sosiera.
Se serveste cald la diferite preparate din carne de vita, porc si peste. Intra in componenta altor sosuri.