Sos brun (spaniol)

May 5, 2014 - Sosuri

Ingrediente
  • 1 kg oase fara maduva si sita
  • 100 gr ulei
  • 80 gr faina
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr patrunjel radacina
  • 100 gr telina radacina
  • 100 gr ceapa
  • 10 gr usturoi
  • 100 gr pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 g cimbru
  • 20 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Oasele se taie bucati, se spala si se usuca (fara grasime) la cuptor, la foc moderat. Morcovii, patrunjelul radacina, telina, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Boabele de piper se zdrobesc si faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Morcovii, ceapa, patrunjelul radacina si telina se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 100 ml apa rece, apa fiarta (circa 2 l), oase, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru si sare. Se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul e fierb, se strecoara prin etamina (panza din bumbac cu tesatura rara).

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste cald la diferite preparate din carne de vita, porc si peste. Intra in componenta altor sosuri.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri