Sos de hrean

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 200 gr unt
  • 100 gr faina
  • 300 gr smantana
  • 300 gr hrean
  • 150 gr supa de oase
  • 25 ml otet 9 grade
  • 15 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Hreanul se curata, se spala si se rade pe o razatoare fina. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in 150 ml apa rece se amesteca cu untul topit si se fierbe, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari.

Se adauga smantana, supa de oase, hrean, sare si se fierb la foc moderat, circa 15-20 minute. Cand sosul este fiert, se adauga otet.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera sau impreuna cu preparatul care se consuma (preparate din carne de pasare si peste).

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri