Sos de lamaie ( a la grec )

May 4, 2014 - Sosuri





Ingrediente
  • 300 gr lamaie
  • 3 gr sare de lamaie
  • 250 gr ulei
  • 650 ml apa minerala sau sifon
  • 50 gr marar verde
  • 25 gr patrunjel verde
  • 2 gr piper macinat
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Lamaia se spala si i se extrage sucul. Mararul si patrunjelul verde se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Uleiul se bate cu telul intr-un vas de inox sau portelan, pana incepe sa se tulbure. Se adauga suc de lamaie, apa minerala sau sifon, sare de lamaie, sare, piper, continuand baterea. Se adauga mararul si patrunjelul verde.

Se serveste la preparatele din peste, creier, ciuperci si alte preparate pregatite a la grec.

  • Produs finit: 1 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri