Sos de macris

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 900 gr macris
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 50 gr lamaie
  • 30 gr zahar
  • 15 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Macrisul se curata, se spala, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie marunt. Faina se cerne. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in 150 ml apa se adauga in untul topit si se amestecacontinuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga smantana, macris, zahar, sare si se fierb 20 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga sucul de lamaie.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera. Se serveste cald, la friptura de miel, pasare si vita.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri