Sos de mere

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 150 gr unt
  • 100 gr faina
  • 400 gr smantana
  • 30 gr zahar
  • 200 gr marar verde
  • 20 ml otet 9 grade
  • 300 gr supa de oase
  • 15 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Mararul verde se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in 100 ml apa se amesteca cu untul topit, se fierbe la foc moderat, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga smantana, otet, supa de oase, zahar, sare, marar si se continua fierberea circa 15 minute, la foc moderat.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera. Se serveste cald, la rasol (din vita, pui, peste) s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri