Sos de mustar (ardelenesc)

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 100 gr mustar
  • 100 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 500 gr supa de oase
  • 100 gr unt
  • 30 gr zahar
  • 30 ml otet 9 grade
  • 15 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in 100 ml apa se adauga in untul incalzit, se amesteca cu smantana, supa de oase, otet si sare. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga mustar si zahar. Se continua fierberea 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera sau impreuna cu preparatul care se consuma. Se serveste cald la rasol de vita, pasare, limba s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri