Sos de smantana

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 250 gr smantana
  • 750 ml lapte
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in lapte rece (250 ml) se adauga in untul topit. Se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se toarna treptat, restul de lapte (500 ml), amestecand continuu. Dupa 10-15 minute de fierbere se adauga smantana, sare si se fierbe inca 10 minute la foc moderat. Cand sosul este gata, se strecoara prin etamina (panza din bumbac cu tesatura rara).

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera sau cu preparatul ce urmeaza sa fie consumat. Se serveste cald cu diferite legume: conopida, fasole verde si preparate din carne (chiftelute s.a.).

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri