May 5, 2014 - Sosuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Faina dizolvata in 200 ml lapte, se adauga in 80-85 gr margarina topita, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga treptat restul de lapte (300ml), supa de oase, galbenusurile de ou, continuand fierberea circa 20 minute. Sosul obtinut se strecoara, daca este necesar. Se adauga zahar, frunze de tarhon, sare si otet. Se mai fierbe circa 5 minute si se retrage de pe foc. Deasupra, se pun bucati de margarina (15-20 gr) pentru a nu se forma crusta.
Prezentarea si servirea
Sosul se prezinta in sosiera sau impreuna cu preparatul la care se consuma. Se serveste cald, la rasol din carne de vita, pasare, limba.