Sos de tarhon

May 5, 2014 - Sosuri

Ingrediente
  • 100 gr tarhon verde
  • 130 gr faina
  • 75 gr unt
  • 700 gr supa de oase
  • 150 gr smantana
  • 20 gr zahar
  • 30 ml otet 9 grade
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie mare. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in 100 ml apa se adauga in unt topit, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga supa de oase, smantana, otet, zahar, tarhon, sare si se fierb 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Sosul se serveste in sosiera. Se serveste cald, la rasol de vita si pasare.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri