Sos de unt (Maitre d'hotel)

May 4, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 950 gr unt
  • 150 gr lamaie
  • 100 gr patrunjel verde
  • 1 gr piper alb macinat
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Lamaia se spala si i se extrage sucul. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Untul se framanta intr-un vas impreuna cu patrunjelul verde, sare, piper si suc de lamaie, obtinand o compozitie omogena. Compozitia obtinuta se toarna pe coli de hartie pergament in forma de avelina (decor realizat cu spritul in forma de spirata ) cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit sau se dreseaza (toarna) sub forma de fitil cu diametrul de 2 cm pe hartie pergament ; se ruleaza hartia, obtinand un rulou. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Se foloseste ca element de gust si decor pentru preparatele la gratar din carne de vita si peste.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri