Sos unguresc

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 200 gr ceapa
  • 700 gr supa de oase
  • 150 gr smantana
  • 100 gr ulei
  • 100 gr faina
  • 3 gr boia de ardei dulce
  • 100 ml vin alb
  • 20 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata si supa de oase. Se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Cand ceapa este bine fiarta, sosul se paseaza si se fierbe din nou, adaugand smantana, boia, sare si spre sfarsitul fierberii, vin.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera sau impreuna cu preparatul care se serveste. Se serveste cald la fripturi de vita, pasare, miel.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri