Sos din castraveti

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 300 gr castraveti in otet
  • 125 gr smantana
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 600 gr supa de oase
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie in felii subtiri. Faina se cerne.

Tehnica preapararii

Faina se dizolva in supa de oase, se adauga untul topit si sare si se fierb, amestecandu-se continuu pentru a nu forma aglomerari. Treptat, se adauga smantana. Cand sosul este fiert, se adauga castraveti, continuandu-se fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera sau impreuna cu preparatul la care se consuma.

Se serveste cald, la rasol de vita, pasare.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri