Sos din ceapa

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 600 gr supa de oase
  • 100 gr ulei
  • 100 gr faina
  • 600 gr ceapa
  • 20 gr zahar
  • 20 ml otet 9 grade
  • 15 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei, impreuna cu faina dizolvata in circa 100 ml apa rece. Se adauga in supa de oase si se fierb. Cand ceapa este fiarta, se adauga otet, zahar si sare si se continua fierberea circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste cald, la rasol de vita si pasare.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri