Sos olandez

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 1 kg unt
  • 200 gr oua (8 galbenusuri)
  • 100 gr lamaie sau 3 gr sare de lamaie
  • 3 gr piper macinat
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.

Untul se topeste si se elimina apa rezultata. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Galbenusurile de ou impreuna cu sare se bat, intr-un vas la bain-marie la foc moderat pana se obtine o compozitie omogena, lejara, avandu-se grija sa nu se coaguleze. Se adauga treptat untul topit. Se continua baterea. Cand sosul este gata se adauga suc de lamaie si piper. Se recomanda a se folosi imediat dupa preparare.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera. Se serveste cald la preparate din : peste, conopida, sparanghel s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri