Sos pentru fripturi inabusite (vanatoresc)

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 600 gr sos tomat
  • 50 gr esenta de oase (glace)
  • 50 gr ceapa
  • 50 gr morcovi
  • 50 gr pastarnac
  • 400 gr ciuperci proaspete sau 200 gr din conserva
  • 50 gr unt
  • 1 gr piper macinat
  • 100 ml vin rosu
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se trec sub jet de apa rece. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala si se cresteaza.

Tehnica prepararii

Ceapa si ciupercile se inabusa in unt. Se adauga apa fiarta circa 400 ml, sare, piper, vin, esenta de oase si se fierb la foc moderat circa 10 minute. Separat se fierbe sosul tomat cu morcovi si pastarnac circa 20 minute, dupa care se scot legumele. Sosul tomat fiert se adauga peste ciuperci si se continua fierberea 5 minute.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera. Se serveste cald, la fripturi inabusite.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri