Sos picant

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 800 gr sos brun
  • 150 gr castraveti in otet
  • 50 gr unt
  • 100 gr ceapa
  • 50 gr mustar
  • 50 ml vin alb
  • cateva boabe de piper
  • 50 ml otet 9 grade
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte, se taie foarte marunt si se scurg de zeama.

Tehnica prepararii

Ceapa, mustarul si piperul se fierb in apa (300ml), circa 15 minute. Se adauga la sosul brun si se fierb inca 5 minute. Se strecoara printr-o sita fina. La sos se adauga castraveti si se fierb impreuna 5-10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin, unt si sare.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera. Se serveste cald la preparate din carne de vita, porc si limba s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri