Sos Remulad

May 4, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 700 gr maioneza
  • 300 gr castraveti murati
  • 150 gr oua
  • 100 gr mustar
  • 100 gr tarhon verde
  • 100 gr patrunjel verde
  • 10 ml otet de 9 grade
  • 2 gr piper macinat
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung la consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Maioneza se amesteca treptat cu : castravet, tarhon, patrunjel verde, otet, piper, mustar ; pentru uniformizarea compozitiei, se amesteca usor.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste la preparate din oua, peste, subproduse din carne de vita s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri