Sos tartar

May 4, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 650 gr maioneza
  • 150 gr oua
  • 300 gr ceapa verde
  • 150 gr mustar
  • 100 gr patrunjel verde
  • 2 gr piper
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb timp de 10 minute pana ce au o consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie marunt.

Ceapa verde si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Maioneza se amesteca treptat cu ceapa verde, patrunjel, oua taiate marunt, mustar, piper, sare. Pentru uniformizarea sosului, se amesteca usor.

Se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste la preparate reci din peste, oua, subproduse din carne de vita s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri