Sos tomat

May 5, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 1 kg oase fara maduva si sita
  • 100 gr ulei
  • 50 gr faina
  • 30 gr morcovi
  • 50 gr telina radacina
  • 50 gr patrunjel radacina
  • 100 gr ceapa
  • 150 gr pasta tomate
  • 40 gr zahar
  • 2 frunze de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 gr cimbru
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Legumele (ceapa,morcovi, telina si patrunjel radacina) se taie felii. Oasele se taie in bucati, se spala, se oparesc si se spala din nou, se fierb in apa (circa 3 litri) cu sare, se spumeaza si se fierb circa 3-4 ore. Supa de oase se strecoara. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa.

Tehnica prepararii

Legumele se inabusa in ulei cu 100 ml apa; cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata, pasta de tomate, piper, foi de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul. Se pastreaza la cals (in bain-marie).

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera sau impreuna cu preparatul care se consuma. Se serveste la chiftelute, limba, musaca, spaghete s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri