Sos verde pentru peste

May 4, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 900 gr maioneza
  • 100 gr spanac
  • 100 gr tarhon
  • 100 gr patrunjel verde
  • 100 gr ceapa verde (frunze)
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si ceapa verde se curata si se spala.

Tehnica prepararii

Spanacul, tarhonul, patrunjelul si frunzele de ceapa verde se oparesc in apa cu sare, se strecoara si se paseaza printr-o sita rara, obtinand un pireu. Acest pireu se strecoara din nou prin etamina ( panza din bumbab cu tesatura rara ) inmuiata in apa rece, obtinand numai sucul verde. Sucul verde se adauga peste maioneza si se amesteca pentru uniformizarea compozitiei.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste la diferite preparate din peste, raci, legume s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri