Sos vinegret

May 4, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 400 gr ulei
  • 250 gr oua
  • 150 gr mustar
  • 100 ml apa minerala sau sifon
  • 30 ml otet de 9 grade
  • 100 gr patrunjel verde
  • 1 gr piper macinat
  • 15 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ouale se amesteca cu patrunjel verde, mustar, sare, otet, piper, ulei si apa minerala sau sifon. Sosul obtinut se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste la preparate reci din oua, peste, legume, s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri