Cum sa pierzi 20 de kilograme in doua luni I Episodul 3: cele doua luni de dieta. Decizii, trairi, rezultate #sepoate

Jul 24, 2020 - Sanatate

In episodul 1 am povestit inceputul dietei si cum am ajuns la doctorul Giuseppe Castaldo de la CronosMed (il cititi aici)

In episodul 2 am povestit care sunt principiile dietei oleoproteice (il cititi aici)

Si iata-ma pornit la drum, a "enshpe"-mia-oara in dieta. De data asta, am simtit inca de la inceput o directie, un principiu clar: ABSENTA RONTAIELILOR DINTRE MESE si renuntarea in mare parte la carbohidrati si zahar timp de 60 de zile. Practic, fara nelipsitele ciuguleli de "nimic", acele calorii goale pe care le bagi pe gat din covrigei, cipsuri, bombonici si alte prostioare. Doctorul Castaldo mi-a scos din alimentatie painea si toate fainoasele de fapt, cartofii si orezul, tot ce inseamna dulce, inclusiv legumele dulci, gen morcov. Dintre branzeturi, doar un kefir dimineata am avut in program.

Ce am mancat timp de doua luni in aceasta dietoterapie oloproteica, aproape zi de zi:

Dimineata: un kefir + suplimentele doctorului Castaldo (Bodydrain, Stresless, Lipovit, Alkaline, Amino-proteine)

Pranz: gratar (200 grame de carne vita / iepure / pui / curcan / muschiulet de porc sau peste) + legume (200 grame broccoli / conopida / castraveti / fenicul / dovlecei / salata / spanac / varza / vinete / ciuperci / sparanghel) + supliment (Acand)

Cina: combinatii din alimentele citate mai sus, la pranz ... + suplimente (Stresless, Acand, Colondrain, Kollagen)

Cumva, in ziua a 3-a sau a 4-a, nu mai retin cu precizie, am fost pe low-battery, parca nu mai aveam energie. A fost o stare normala, caci, dupa cum aveam sa-mi explic apoi, este perioada in care corpul a consumat energia data de alimentatia care continea carbohidrati si zahar de dinainte de startul dietei.

"Cand ai pofta de dulce, bea o Cola zero", mi-a zis Castaldo ... Bine, rau, a fost ok cu 1-2 cole pe saptamana.

Vedeti poza asta? Este reala si e facuta in august 2019, cu cateva zile inainte de a da startul re-startului ca sa zic asa:

Practic, o data intrat in dietoterapia oloproteica impusa de medicul italian, am inceput un nou stil de viata. Micul dejun s-a limitat la kefir, pranzul si cina la cate o portie. Si NIMIC intre mese! Prima mea surpriza a venit repede ... A inceput sa se dezumfle burta, am aruncat peste bord 6 kilograme in prima saptamana si inca 3 in a doua, cand am atins borna 90 kg. DOUA SAPTAMANI!

In a 3-a, am mai avut o revelatie: corpul mi-a zis stop, nu mai poti, la un pranz cu gratar cat palma si salata de castraveti. Pai, de la obisnuitul meniu cu felul 1, felul 2, desert si o bautura, cum invatam de mici acasa ca arata pranzul normal, iata ca te poti satura si dintr-o masa cu proteine si fibre+vitamine ...

Bine, probabil va intrebati daca pana in acest punct nu m-a chinuit foamea. Sincer? Ba da! Cum am rezolvat? Am luat cateva guri de bautura racoritoare fara zahar si am asteptat sa-mi treaca foamea. Plus gandul ca nu ma pot plange ca mananc zilnic gratar cu salata. Cate milioane de oameni din lumea asta n-ar vrea sa aiba un astfel de meniu?! ... Dar perioada asta nu e asa de chinuitoare, pentru ca rezultatele se vad repede si ambitia creste.

Cum a evoluat greutatea mea in cele doua luni de dieta:
19 august: 99.6 kg
26 august: 93.3 kg (dupa prima saptamana)
2 septembrie: 90.6 kg (dupa a doua saptamana)
9 septembrie: 89.1 kg (dupa a treia saptamana)
16 septembrie: 87.6 kg (dupa a 4-a saptamana)
23 septembrie: 85.6 kg (dupa a 5-a saptamana)
30 septembrie: 84,65 kg (dupa a 6-a saptamana)
7 octombrie: 83,55 kg (dupa a 7-a saptamana)
14 octombrie: 81,95 kg (dupa a 8-a saptamana)
21 octombrie: 80,7 kg la incheierea primei faze.

Dupa cum vedeti, pornirea din 19 august arata 99.6, iar dupa o luna ajunsesem pe la 86 ... Ma simteam excelent, cu energie, ma subtiam in sensul bun al cuvantului. Am mai spus-o, dar o subliniez din nou, fara o ora de sport!

M-am decis sa-mi refac analizele cu care ma prezentasem initial la Castaldo. Ma simteam prea bine, slabisem intr-un grafic excelent, dar in jurul meu auzeam voci dese care spuneau: "bai, nu e sanatos sa slabesti atat de mult in timp scurt". Raspunsul meu, dupa cum ma simteam, era invariabil: "bai, cand esti gras, e bine sa slabesti mult in timp scurt", dar aveam indusa totusi o urma de indoiala "sa nu dau, naiba, intr-o lipsa de ceva".

Rezultatele au fost excelente, iar doua care ma interesau foarte mult aveau imbunatatiri pe linie:

- colesterolul bun a crescut de la 26 (limita minima 40) la 34 (13.09) si la 38 (pe 08.11)

- insulina scazuse de la 22 la 8

Mai tineti minte ce zicea doctorul Castaldo, de ce e importanta insulina? Pentru ca cei grasuti multa vreme dezvolta o insulino-rezistenta, practic corpul ramane blocat pe "acumulare", si este obligatoriu ca insulina sa fie restartata pentru a da rezultate procesul de slabire.

Concluziile episodului 3:

- reducerea portiei de carbohidrati (maxim 1/2 palma) si renuntarea la zahar au fost de bun augur

- 3 mese pe zi, fara gustari, rontaieli

- cateva guri de suc gen Cola zero la senzatie de foame sau pofta de dulce

- nici o ora de sport

Ce aplicatii m-au ajutat:

- MyFitnessPal sau Yazio pentru monitorizarea caloriilor, caci eram foarte curios sa vad cat mananc. In medie au fost in jurul a 1.000 calorii pe zi, nesocotind aportul din suplimentele doctorului.

- m-am cantarit zilnic pe un cantar Xiaomi, care masura mai mult decat greutatea (apa din organism, tesutul adipos etc)

Si iata-ma, dupa doua luni in care n-am trisat nici cu o frimitura, in care am fost intr-o stare excelenta fizic si moral, in care am scazut de la 100 la 80 de kilograme, pașind din nou pragul medicului italian Giuseppe Castaldo. Initial, acesta fusese obiectivul meu: 80 kilograme! Insa acum imi incoltise alt gand, sa ajung la 78, ca sa am 80 ca bariera.

Ce a urmat devine si mai interesant ... In episodul 4 ...

Atentie!

Dieta pe termen lung aduce dezechilibre in organsim. Dieta poate fi doar un prim pas spre formarea unui noua stil de viata, pentru cei care au probleme cu greutatea, care are urmatoarele principii:
- 3 mese pe zi. O masa = o farfurie cu mancare impartita in 3; 50% proteina (animala sau vegetala - cat palma ta), 25% glucide (orez, paste, cartofi etc), 25% fibre (legume, crude sau preparate). Fara prajeli, fara carne grasa. Glucidele pot fi si in pahar (un suc de fructe sau un pahar de vin), dar nu si in farfurie in acelasi timp
- nici o ciuguleala intre mese! Doar apa, ceai fara cafeina sau cafea decofeinizata
- sa mananci cu placere ce ai in farfurie si ideal ar fi sa o faci cand ai acea senzatie de foame venita din stomac!
- sa te opresti cand ai prima senzatie de satietate!

Stanga - ianuarie 2020
Mijloc - decembrie 2019
Dreapta - august 2019

Povestea completa - 5 episoade:

Cum sa pierzi 20 de kilograme in doua luni atunci cand esti gras (episodul 1) #sepoate: https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-atunci-cand-esti-gras-episodul-1-sepoate-id2774.html

In episodul 2 povestesc ce am mancat si cum au fost cele doua luni in care am aruncat peste bord 19 kilograme: https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-i-episodul-2-principiile-dietei-doctorului-castaldo-sepoate-id2775.html

Episodul 3: cele doua luni de dieta. Decizii, trairi, rezultate #sepoate: https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-i-episodul-3-cele-doua-luni-de-dieta-decizii-trairi-rezultate-sepoate-id2776.html

Episodul 4: faza a 2-a a dietei. De ce am zis "stop joc"! https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-atunci-cand-esti-gras-i-episodul-4-faza-a-2-a-a-dietei-de-ce-am-zis-stop-joc-sepoate-id2777.html

Episodul 5: Sportul! https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-atunci-cand-esti-gras-episodul-5-sportul-sepoate-id2778.html​

facebook whatsapp twitter pinterest

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri