Pe scurt despre rezistenta la insulina, cheia slabirii din punctul meu de vedere! Explicatiile a 3 medici!

Aug 9, 2020 - Sanatate

Pe scurt despre rezistenta la insulina.

Am povestit cum dr Giuseppe Castaldo de la Cronos Med, care a fost instanta mea suprema cand m-am hotarat sa schimb macazul si am coborat in doua luni de la 100 kg la 80 kg, practic din grasun am redevenit normal, s-a uitat la rezultatul analizei de insulina si m-a intrebat daca sunt grasut de multa vreme ... Cum eram de ani bunicei intre 94-99 kg, concluzia a fost ca am capatat o frumoasa rezistenta la insulina, practic corpul era intr-o stare de continua acumulare.

Iata ce spune si dr. Joseph Mercola intr-una dintre prelegirele sale:

"Insulina este hormonul principal care ii spune corpului daca sa inmagazineze energia sau sa o consume. Cand mancati - in special cand consumati alimente foarte bogate in carbohidrati - nivelurile de glucoza din sange cresc pana la intervale nasanatoase. Corpul va creste productia de insulina, intr-un efort de reducere a nivelului de glucoza ... In timp, o consecinta periculoasa este ca receptorii pentru insulina din celule incep sa-si piarda sensibilitatea, deci corpul trebuie sa produca din ce in ce mai multa insulina pentru a transporta glucoza din sange in celule. Ca urmare a rezistentei la insulina, corpul este permanent in mod de stocare a grasimilor.

Dupa ce mancam, insulina este prezenta in corp timp de 3 ore. Doar dupa aceste 3 ore corpul incepe sa "arda" si se slabeste. Explica foarte bine aici probabil cel mai bun nutritionist roman in acest moment: Diana Artene.

De aceea este importanta ABSENTA RONTAIELILOR DINTRE MESE! Doar apa plata, pentru ca este singura care nu stimuleaza secretia de insulina. Pentru ca daca mancam o aluna, secretam insulina si mai adaugam 3 ore la "fara slabit" ...

Principiile:

Atentie! Dieta pe termen lung aduce dezechilibre in organsim. Dieta poate fi doar un prim pas spre formarea unui noua stil de viata, pentru cei care au probleme cu greutatea, care are urmatoarele principii:
- 3 mese pe zi. O masa = o farfurie cu mancare impartita in 3: 50% proteina (animala sau vegetala - cat palma ta), 25% glucide (orez, paste, cartofi etc), 25% fibre (legume, crude sau preparate). Fara prajeli, fara carne grasa. Glucidele pot fi si in pahar (un suc de fructe sau un pahar de vin), dar nu si in farfurie in acelasi timp
- nici o ciuguleala intre mese! Doar apa, ceai fara cafeina sau cafea decofeinizata
- sa mananci cu placere ce ai in farfurie si ideal ar fi sa o faci cand ai acea senzatie de foame venita din stomac!
- sa te opresti cand ai prima senzatie de satietate!

Nu in ultimul rand, fa miscare! Macar mers pe jos mai mult, daca nu reusesti sa faci cardio sau exercitii de tonifiere generala.

facebook whatsapp twitter pinterest

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri