Aperitiv cu branza si cascaval (din compozitie oparita)

Jun 28, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 2,550 kg faina
  • 6,8 l lapte sau 680 g lapte praf
  • 2,550 kg margarina
  • 4 kg oua (80 buc) sau 900 g praf de oua integral
  • 1,8 kg telemea
  • 100 g sare
  • Pentru tavi
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • Pentru decor
  • 700 g cascaval
  • 100 g faina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 2,6 l apa calduta. Branza telemea se curata de coaja, se rade si se amesteca cu faina. Laptele praf se dizolva in 6,8 l apa calduta.

Prepararea compozitiei

Margarina, laptele si sarea se pun la fier; cand ajung incep sa fiarba, se adauga treptat faina amestecand continuu, pana se obtine o compozitie omogena; se ia vasul de pe foc, se lasa 3-5' sa se raceasca si se adauga treptat ouale (unul cate unul) , amestecand usor, pana se obtine o compozitie omogena; se adauga branza rasa si se amesteca pana la omogenizare.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Cu ajutorul unui pos, se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, in bucati de forma rotunda cu diametrul de 2-3 cm; pe fiecare bucata se presara cascaval ras; se pun in cuptorul preincalzit si se coc la temparatura moderata (180-220 C).

  • Gramaj produs finit: 10 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri