Jun 28, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 2,6 l apa calduta. Branza telemea se curata de coaja, se rade si se amesteca cu faina. Laptele praf se dizolva in 6,8 l apa calduta.
Prepararea compozitiei
Margarina, laptele si sarea se pun la fier; cand ajung incep sa fiarba, se adauga treptat faina amestecand continuu, pana se obtine o compozitie omogena; se ia vasul de pe foc, se lasa 3-5' sa se raceasca si se adauga treptat ouale (unul cate unul) , amestecand usor, pana se obtine o compozitie omogena; se adauga branza rasa si se amesteca pana la omogenizare.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Cu ajutorul unui pos, se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, in bucati de forma rotunda cu diametrul de 2-3 cm; pe fiecare bucata se presara cascaval ras; se pun in cuptorul preincalzit si se coc la temparatura moderata (180-220 C).