Jun 28, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Varza se curata de foile depreciate, se spala, se taie fideluta si se presara cu sare. Dupa circa 20 min se scurge de apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa deshidratata se curata, se spala si se pune la hidratat.
Prepararea aluatului
Din faina, circa 1,8 l apa, otet si sare se framanta un aluat de consistenta tare, care se modeleaza rotund si se lasa 30 minute in repaos.Dupa trecerea timpului de repaos se imparte in 25 bucati egale care se modeleaza rotund, se ung cu untura, se intind cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi dreptunghiulare cu dimensiunea de 30/50 cm; se ung cu untura, se impaturesc in trei, apoi in patru, se aseaza pe planseta unsa cu ulei si se tin 30 minute la rece.
Prepararea umpluturii
Ceapa se inabusa in ulei circa 10-15 min. Se adauga varza si se continua inabusirea (20-30 min), adaugand 800 ml apa. Cand varza este aproape fiarta, se adauga pasta de tomate si piperul si se continua fierberea inca 10 min, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie subtire cu dimensiunea de 50/70 cm. La baza foii se aseaza 70 g umplutura si se ruleaza; se obtine un rulou cu diametrul de 4-5 cm care se platizeaza putin; se pun in tava unsa cu grasime, se ung cu oula suprafata, se pun in cuptorul preincalzit si se coc la temperatura moderata (180-220 C).