Bastonase din cartofi

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri





Ingrediente
  • 1,250 kg cartofi
  • 300 g faina
  • 100 g oua
  • 100 g pesmet
  • 75 g ulei
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Pasta din cartofi se amesteca cu faina, oua, sare si se framanta. Din aceasta compozitie se formeaza bastonase cu lungimea de 4 cm si diametrul de 2 cm. Se introduc in apa clocotita si se fierb. Bastonasele de cartofi se dau prin pesmet amestecat cu ulei incalzit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

  • O portie: 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri