Broccoli si conopida cu sos de smantana si suc de morcovi

Mar 4, 2013 - Aperitive/Garnituri

Legume la abur si un sos usor, iata o garnitura pentru un pranz sanatos, plin de vitamine.

Ingrediente
  • 8-10 morcovi
  • 3 linguri de smantana partial degresata
  • 2 cani broccoli
  • 2 cani conopida
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Se spala si se curata legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele, iar morcovii se storc, pentru a obtine suc de morcovi.

Intr-o cratita mica se fierbe sucul de morcovi la foc mare, timp de 8 minute, pana se reduce la jumatate. Se amesteca apoi cu smantana. Eu am adaugat si doua lingurite de pulpa de morcovi. Sosul se pune intr-un bol.

Buchetele de broccoli si conopida se fierb la abur, cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana crocante.

Se foloseste un platou pe care se asaza bolul cu sos si alaturi se asaza legumele.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri