Budinca cu sunca

May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 350 g sunca presata
  • 200 g margarina
  • 400 g faina
  • 1 l lapte
  • 150 g oua
  • 250 g smantana
  • 50 g pesmet
  • 200 g cascaval
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Sunca se taie in cuburi. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste.

Tehnica prepararii

Intr-un vas se topeste margarina (150 g), se adauga faina dizolvata in lapte, sare si piper. Se fierbe pana se ingroasa compozitia, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se raceste si se adauga oua batute, sunca si cascaval. Compozitia formata se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Deasupra se toarna smantana si se introduce la cuptor circa 40 minute. Se raceste putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Budinca se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste calda.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri