May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Cascavalul se curata de coaja ; jumatate din cantitate se taie cuburi si restul se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.
Tehnica prepararii
Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu 500 ml lapte rece si se adauga 100 g margarina incalzita. Se adauga restul de lapte si se fierbe pe foc moderat. Compozitia obtinuta se raceste. Pesmetul se rumeneste putin in ulei. Compozitia se amesteca cu galbenusurile de ou, sare, cascaval (ras si cuburi) si albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa cu 25 g margarina si tapetata cu pesmet se toarna compozitita si se introduce la cuptor cu temperatura moderata, 30 minute. Dupa gratinare, se portioneaza
Prezentarea si servirea
Budinca se prezinta portionata in farfurie. Se serveste calda cu smananta deasupra.