Cascaval sufle

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri


Ingrediente
  • 1 kg cascaval
  • 150 g faina
  • 500 g oua
  • 200 g ulei
  • 50 g unt
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cascavalul se curata de coaja, se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Albusurile se bat spuma, se adauga sare, galbenusurile, unul cate unul si se amesteca usor, adaugand treptat faina. Prin aceasta compozitie, se trec feliile de cascaval si se prajesc in ulei incins (fara a se intoarce felia de cascaval). In timpul prajirii, se adauga o lingura de ulei fierbinte, pe suprafata fiecarei felii de cascaval.

Prezentarea si servirea

Cascavalul sufle se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste fierbinte cu unt topit deasupra.

  • O portie: 130 g
  • NOTA: Produsul se poate executa si cu cascaval taiat in bastonase sau ras, care se amesteca prin compozitia de ou. In acest caz, se asaza in tambal uns cu unt si se introduce in cuptorul incins.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri