Chiftele din cartofi cu carne de porc

Jun 11, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 1,2 kg carne de porc calitatea I
  • 500 g untura sau ulei
  • 5 kg cartofi
  • 1,4 kg ceapa
  • 500 g faina
  • 500 g oua
  • 150 g marar verde
  • 5 g piper macinat
  • 50 g sare
  • Portii: 20
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de porc se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja, se racesc si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Mararul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei, cu 100 ml apa, se lasa sa se raceasca, se adauga cartofi, carne, oua, marar, piper, sare si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se portioneaza, se trec prin faina, se modeleaza dându-le forma rotunda aplatizata, se prajesc in untura sau ulei.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole.

  • Gramaj produs finit: 4 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri