Chiftelute din cartofi

Jun 11, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 1,5 kg cartofi
  • 200 g faina
  • 150 g oua
  • 200 g ceapa
  • 200 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei (50 g), se raceste, se toaca impreuna cu cartofii. Se amesteca cu 100 g faina, oua, piper, sare, patrunjel verde, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftele de forma rotunda aplatizata, folosind faina. Se prajesc in ulei.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole.

  • Gramaj produs finit: 1 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri