May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie bucati. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie in patru. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet dec apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Morcovii, telina, patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se toaca cu masina impreuna cu carnea. Se amesteca cu ceapa, oua, patrunjel verde, sare, piper si se framinta pentru uniformizare. Compozitia obtinuta se imparte in bucati, cate doua la portie, se modeleaza dand forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.