Chiftelute semivegetariene

May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 200 g carne de vita calitatea I
  • 100 g carne de porc calitatea I
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g patrunjel radacina
  • 50 g ceapa
  • 300 g cartofi
  • 100 g oua
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g faina
  • 100 g ulei
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie bucati. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie in patru. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet dec apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Morcovii, telina, patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se toaca cu masina impreuna cu carnea. Se amesteca cu ceapa, oua, patrunjel verde, sare, piper si se framinta pentru uniformizare. Compozitia obtinuta se imparte in bucati, cate doua la portie, se modeleaza dand forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri