Chis-Loren (Quiche-Lorraine)

May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 350 g oua
  • 170 g costita afumata sau slanina afumata
  • 170 g sunca presata
  • 100 g cascaval
  • 400 g smantana
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Costita sau slanina afumata se taie felii mici. Sunca presata se taie felii subtiri si cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Costita se inabusa in 25 g unt. Se scoate separat. In grasimea ramasa se inabusa sunca, se amesteca cu costita sau slanina si se lasa sa se raceasca. Faina se framanta cu 200 g unt, sare, oua (100 g) si putina apa, obtinand un aluat de consistenta moale, care se lasa 15 minute in repaus. Aluatul se intinde in foaie cu grosimea de 3 cm si se asaza intr-o tava unsa. Peste foaie se asaza sunca si costita sau slanina.

Separat, 250 g oua se bat cu smantana, se adauga cascaval, 25 g unt incalzit si sare.Compozitia obtinuta se toarna peste foaia cu sunca si costita.Se coace la cuptor cu temperatura moderata, 20—30 minute. Se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

  • O portie: 160 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri