Chochete din ou cu sos tartar

May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 600 gr sos tartar
  • 600 gr lapte
  • 100 gr margarina
  • 350 gr faina
  • 150 gr oua
  • 250 gr oua pentru fiert
  • 1 gr piper macinat
  • pentru pane
  • 150 gr oua
  • 75 gr faina
  • 300 gr pesmet
  • 200 gr untura
  • 30 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece ; 5 (250 gr) bucati se fierb, pana ajung la consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie in bucati mari. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Faina se amesteca cu laptele, se adauga peste margarina topita si se fierb. Compozitia se raceste si se amesteca cu 150 gr oua nefierte, sare, piper si oua fierte. Se formeaza crochete de circa 7-8 cm lungime si diametrul de 2-3 cm si se trec prin faina, ou si pesmet si se rumenesc in untura.

Prezentarea si servirea

Crochetele se prezinta pe platou, iar sosul tartar separat in sosiera. Se servesc reci.

  • O portie: crochete 2 buc 160 gr, sos 60 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri