Crochete din cascaval

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri


Ingrediente
  • 175 g cascaval
  • 50 g margarina
  • 100 g ulei
  • 50 g oua
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 g piper macinat
  • 10 g sare
  • pentru pane
  • 50 g faina
  • 50 g oua
  • 30 g faina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele fierbinte se raceste.

Tehnica prepararii

Intr-o tava, se topeste margarina si se pune faina dizolvata in 100 ml lapte rece, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 100 ml lapte, sare si se continua fierberea circa 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga oua, se amesteca, se pune cascaval ras si piper. Din compozitia obtinuta, se fac crochete lungi de circa 4-5 cmsi cu un diametru de 2 cm. Se trec prin faina, oua, pesmet si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie. Se servesc calde.

  • O portie: 35 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri