Crochete din gris

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri

O portie: 100 g

Ingrediente
  • 200 g gris
  • 500 g lapte
  • 150 g oua
  • 150 g pesmet
  • 50 g faina
  • 150 g ulei
  • 50 g cascaval
  • 30 g unt
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cearna. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Tehnica prepararii

Laptele se fierbe si cand clocoteste se adauga treptat grisul, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se raceste si se amesteca cu cascaval ras, sare, piper si un ou. Din compozitia obtinuta se fac crochete lungi de circa 5-6 cm, se trec prin faina,oua si pesmet. Se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie. Se servesc calde, cu unt topit deasupra.

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri