May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Sunca presata se taie in cuburi mici. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Margarina se topeste intr-un vas, se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se retrage vasul de pe foc, se raceste si se adauga 150 gr oua, sare, sunca, amestecand bine pana la omogenizare. Din aceasta compozitie, se face crochete de circa 7-8 cm lungime si diametru de 2-3 cm. Se trec prin faina, oua si pesmet. Se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea
Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tartar separat in sosiera. Se servesc reci.