Crochete din sunca cu sos tartar

May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 125 gr margarina
  • 200 gr faina
  • 150 gr oua
  • 600 ml lapte
  • 250 gr sunca presata
  • 30 gr sare
  • pentru pane
  • 150 gr oua
  • 150 gr pesmet
  • 75 gr faina
  • 200 gr ulei
  • 600 gr sos tartar
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Sunca presata se taie in cuburi mici. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Margarina se topeste intr-un vas, se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se retrage vasul de pe foc, se raceste si se adauga 150 gr oua, sare, sunca, amestecand bine pana la omogenizare. Din aceasta compozitie, se face crochete de circa 7-8 cm lungime si diametru de 2-3 cm. Se trec prin faina, oua si pesmet. Se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos tartar separat in sosiera. Se servesc reci.

  • O portie: crochete 140 gr, sos 60 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri