Crochete din sunca

May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 130 g sunca presata
  • 150 g ulei
  • 125 g faina
  • 50 g pesmet
  • 50 g cascaval
  • 100 g oua
  • putin piper macinat
  • 5 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Sunca se taie cuburi mici. Cascavalul curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Uleiul (50 g) sc fierbe in circa 100 ml apa cu sare ; cand fierbe, se adauga 100 g faina, se amesteca si se raceste putin. In compozitia formata, se adauga cascaval, sunca, oua (50 g) si piper macinat. Se formeaza 10 crochete si se trec prin restul de faina, oua (50 g), pesmet si se rumenesc in ulei (100 g).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: crochete 40 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri