Jun 28, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Branza telemea se spala, se rade sau se toaca cu masina. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Prepararea aluatului
Din faina, circa 1,8 l apa, otet si sare se framanta un aluat de consistenta tare, care se modeleaza rotund si se lasa 30 minute in repaos.Dupa trecerea timpului de repaos se imparte in 25 bucati egale care se modeleaza rotund, se ung cu untura, se intind cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi dreptunghiulare cu dimensiunea de 30/50 cm; se ung cu untura, se impaturesc in trei, apoi in patru, se aseaza pe planseta unsa cu ulei si se tin 30 minute la rece.
Prepararea umpluturii
Branza telemea se amesteca cu branza de vaci, ouale si cascavalul, pana la omogenizare.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie subtire cu dimensiunea de 50/70 cm. La baza foii se aseaza 130 g umplutura si se ruleaza; se obtine un rulou cu diametrul de 4-5 cm care se platizeaza putin; se pun in tava unsa cu grasime, se ung cu ou batut si se presara cu cascaval; se portioneaza in 4 bucati; se pun in cuptorul preincalzit si se coc la temperatura moderata (180-220 C).