Foi de clatite

Jun 11, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 800 ml lapte
  • 200 g oua
  • 100 g ulei
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Se pregateste o coca din faina, oua si sare, care se subtiaza cu lapte. Se prepara 20 foi de clatite in tigaia unsa cu ulei si incinsa bine turnand cu polonicul compozitia care se intinde pe toata suprafata tigaii, prin miscare rotativa si se rumenesc pe ambele parti. Foile de clatite se asaza suprapuse pe o farfurie.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Produs gramaj finit: 1,2 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri