Galuste din branza de vaci si smantana

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri





Ingrediente
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g gris
  • 150 g faina
  • 150 g oua
  • 500 g smantana
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Grisul se fierbe si se raceste.

Tehnica prepararii

Branza de vaci se amesteca cu oua, sare, faina, gris si se omogenizeaza. Din compozitia obtinuta se portioneaza bucati mici cu ajutorul lingurite si se introduc intr-un vas cu apa clocotita. Se fierb si se scot pe un platou metalic.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald cu smantana deasupra.

  • O portie: galuste 175 g, smantana 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri