May 5, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se racesc, se curata de coaja si se rad prin razatoare fina. Ceapa se curata, se spala, si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in untura infierbantata cu 100 ml apa. Cartofii se amesteca cu ceapa inabusita, oua, faina, sare, piper si patrunjel verde, obtinandu-se un aluat de consistenta potrivita. Aluatul se lasa in repaus 20 minute. Se portioneaza in bucati rotunde de marimea unei nuci. Galustele rezultate se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb circa 20 minute si se scurg de apa.
Prezentarea si servirea
Galustele obtinute se folosesc la papricas.