Galuste din cartofi pentru papricas

May 5, 2014 - Aperitive/Garnituri



Ingrediente
  • 1,5 kg cartofi
  • 225 gr faina
  • 150 gr oua
  • 50 gr patrunjel verde
  • 150 gr ceapa
  • 100 gr untura sau ulei
  • putin piper macinat
  • 25 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se racesc, se curata de coaja si se rad prin razatoare fina. Ceapa se curata, se spala, si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in untura infierbantata cu 100 ml apa. Cartofii se amesteca cu ceapa inabusita, oua, faina, sare, piper si patrunjel verde, obtinandu-se un aluat de consistenta potrivita. Aluatul se lasa in repaus 20 minute. Se portioneaza in bucati rotunde de marimea unei nuci. Galustele rezultate se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb circa 20 minute si se scurg de apa.

Prezentarea si servirea

Galustele obtinute se folosesc la papricas.

  • Produs finit: 1,5 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri