May 6, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Intr-un vas se fierb 100 gr ulei si 300 ml apa si sare. Se adauga faina in bloc, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari.
Se retrage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Se adauga piper si patrunjel verde. Din aceasta compozitie se formeaza galuste cu lingurita, care se fierb in apa clocotita cu sare. Galustele se pot prepara si dupa procedeul urmator: faina se amesteca cu oua, ulei, sare, piper si patrunjel verde si se prepara compozitia de galuste. Se asaza pe tocator de lemn si se imparte in fasii lungi cu latimea de 2-3 cm din care, cu ajutorul lamei cutitului, se desprind bucati de circa 1 cm care se pun direct in vasul cu apa clocotita cu sare. Se fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul intra in componenta diferitelor papricasuri.