Galuste din ficat

May 6, 2014 - Aperitive/Garnituri



Ingrediente
  • 350 gr ficat de vita
  • 35 gr pesmet
  • 100 gr ceapa
  • 200 gr oua
  • 50 gr untura sau ulei
  • 40 gr patrunjel verde
  • 1 gr piper macinat
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie bucati. Ficatul de vita se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa, impreuna cu ceapa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii

Ficatul tocat se amesteca cu oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare si piper. Din aceasta compozitie se formeaza galuste, care se toarna cu lingurita in apa clocotita cu sare si se fierb 15 minute.

Prezentarea si servirea

Galustele se servesc la supa de oase sau de pasare.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri