Galuste unguresti

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri




Ingrediente
  • 500 g faina
  • 150 g oua
  • 50 g untura
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina se asaza pe planseta. In mijlocul cantitatii de faina se face un gol, in care se adauga oua, apa (150 ml) si sare. Se amesteca incorporand treptat faina si se framanta pana se obtine o coca omogena de consistenta moale. Din aceasta, se taie bucati mai mari si se asaza pe o planseta. Din fiecare bucata se taie cu cutitul bucati mici care se introduc intr-un vas cu apa clocotita si sare. Se fierb circa 10 minute. Galustele fierte se racesc in apa, se scurg si se introduc intr-un vas cu untura fierbinte, tinandu-se la cald.

Prezentarea si servirea

Galustele se prezinta pe platou sau farfurie. Se servesc calde.

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri