Garnitura asortata

Jun 8, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 1,8 kg cartofi
  • 900 g fasole verde proaspata sau 500 g conserva
  • 400 g morcovi
  • 120 g orez
  • 150 g unt
  • 40 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie rondele. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea verde proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. In cazul folosirii fasolei conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Cartofii si morcovii se fierb in apa cu sare si se scurg de lichid. Fasolea fiarta se adauga peste morcovii si cartofii fierti. Orezul se fierbe in lichidul ramas de la fierberea legumelor.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu unt topit si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri