Gogosi pripite cu cascaval

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri



Ingrediente
  • 150 g ulei
  • 400 g faina
  • 700 g oua
  • 200 g cascaval
  • 250 g untura
  • 1 g piper macinat
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Se fierbe apa (400 ml) cu ulei si sare ; cand clocoteste apa, se adauga faina in bloc si se amesteca pentru uniformizarea compozitiei, se raceste putin si se adauga ouale, amestecand continuu pentru omogenizare. Se adauga cascaval (150 g) si piper. Compozitia obtinuta se ia cu lingurita si se pune la prajit in untura.

Prezentarea si servirea

Gogosile se prezinta pe platou sau farfurie, cu cascaval ras deasupra. Se servesc calde.

  • O portie: 140 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri