Icre de stiuca

Sep 29, 2011 - Aperitive/Garnituri

Bilute aurii, transparente, icrele de stiuca sunt preferatele mele. Iata reteta mea:

Ingrediente
  • 100 grame icre de stiuca
  • 500 ml ulei de orez
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 lamaie mica
  • 2 linguri apa minerala
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Punem icrele intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor, usor. Adaugam treptat uleiul si spre final apa minerala pentru a iesi mai pufoase.

La final adaugam ceapa tocata si amestecam usor. Le putem servi pe o felie de paine prajita si cu o feliuta de lamaie.

Senzatia primei muscaturi e nemaipomenita: painea crocanta, icrele spumoase cand dai de ele, fluide cand le spargi intre dinti, adauga savoarea cepei dulci si zemoase si aroma lamaii. Nu te mai poti opri.

  • icrele se amesteca usor, ori cu o lingura de lemn ori cu mixerul dar pe o treapta de viteza mai mica pentru a proteja bobitele de icre
  • cand amestecul devine prea consistent se adauga putina apa minerala pentru a face icrele mai pufoase
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri